titelbalk home

One man pianoshow

Al meer dan 20 jaar treed Andy op als one-man-band en is uitgegroeid tot een zeer veel gevraagd artiest. Inmiddels is zijn show uitgebreid met de FeestPiano. Een prachtige mini-grand piano waarmee hij elk feest en event tot een topfeest kan maken.

Met behulp van zijn piano, keyboard en zeer goede zangstem weet Andy het publiek te bespelen als geen ander! En dan niet met gebruik van midi-files of voorgeprogrammeerde computers, maar ècht live gespeeld! Andy weet op een virtuoze manier zijn instrumenten te bespelen waardoor het lijkt alsof er meerdere personen op de bühne staan.

Zò treed Andy op met de FeestPiano show ...

piano yamaha s970De piano mini-grand heeft naast het pianoklavier ook een ingebouwd keyboard. De allernieuwste state-of-the-art Yamaha PSR-S975. Deze combinatie zorgt voor een compleet orkest op het podium.

Het keyboard is voorzien van een elektronisch systeem waardoor het geluid van een drumstel, basgitarist, gitaren, trompetten, ... enzovoorts wordt geproduceerd. Ondanks dat Andy maar alleen is, lijkt het werkelijk alsof er een heel orkest staat op te treden! Dus inclusief drummer, gitarist en saxofonist en dergelijke.

Spelen via de automatische begeleiding (drums, bass, gitaar, enzovoorts) van het moderne keyboard.
Andy speelt akkoorden met de linkerhand, het keyboard volgt die akkoorden met een bijbehorende baspartij, drums, gitaren en diverse begeleidings instrumenten. Hiermee zijn bijna alle stijlen muziek te maken.

De solo partijen en aanvullende instrumenten wordt met de rechterhand gespeeld. Dit is meestal op het pianoklavier, maar zijn er andere instrumenten 'nodig' dan speelt Andy die op het keyboard. Daardoor is het mogelijk om heerlijke gitaarsolo's of saxofoon solo's te spelen, of om een Nederlands lied lekker aan te vullen met een accordeon.

En natuurlijk is het een pianoshow, dus ook het pianoklavier zal natuurlijk veelvuldig gebruikt worden.

Meerstemmige zang
Via een vernuftig apparaat wordt er met Andy door een koortje meegezongen. Zo lijkt het alsof er 2 of meer mensen zingen, en is het optreden dus meerstemmig.

Live gespeeld en gezongen!
Let wel, alles wordt nog steeds live gespeeld, dus geen computers of voorgeprogrammeerde muziek. Andy kan midden in een lied overschakelen naar een ander lied, zodat er direct ingespeeld kan worden op gebeurtenissen in het publiek. Liedjes verlengen, liedjes inkorten, omschakelen, ... Zo blijft de show dynamisch, en blijft het 'live' karakter behouden. Laat u verbazen over wat Andy Dellenoy aan improvisatie en meeslepende muziek kan laten horen.

Of als zanger door de zaal lopen of op de bar staan?

zanger andyOm een feest goed op gang te krijgen is het ook fijn dat de artiest niet persé 'gebonden' is aan zijn piano.
Hoe leuk is het dat Andy ineens op de bar staat om een lied te zingen, of meeloopt in een polonaise. Ook dat is gewoon mogelijk! Dàt maakt de FeestPiano show juist zo geweldig leuk, omdat alles mogelijk is.

Zingen met professionele muziekbanden
Deze manier wordt ook tijdens de zanger/entertainer optredens gebruikt.
De begeleiding (de muziek) staat op een band. Andy hoeft 'alleen' maar te zingen. Maar... nu is er wel de mogelijkheid om 'door de zaal' te lopen! Sommige muziek is nu eenmaal te complex om alleen te spelen. Daardoor zijn deze banden de uitkomst om toch alle muziek te kunnen brengen.
Zo kan Andy elk gewenst nummer ten gehore brengen. Altijd 'live' gezongen!